רוטר
25.02.2026
רוטר
בחזרה לפוליטיקה ואקטואליה

''לוחמת'' - סדרה תיעודית חדשה של כאן 11 על שירות נשים בתפקידים קרביים בכוחות הביטחון

00
התראות
שקד אורבך כותבת בקבוצת הפייסבוק של כאן דוקו:

"נולדתי למשפחה של נשים לוחמות, מסבתא בהגנה ועד אחות קצינה בלוט״ר, וכשהתגייסתי לצבא אי שם בשנת 2009 הרגשתי שהגיע הרגע שלי. נאבקתי לשרת ביחידה מובחרת בתפקיד שטח ייחודי, והצלחתי. שנתיים שירתתי כאישה יחידה במחלקת ההכשרות של יחידת מגלן. לימדתי לוחמים להפעיל יכולת מבצעית מורכבת וביליתי שבועות ארוכים בשטח בתנאי שדה. אבל החלק הקשה ביותר לא היה התנאים, אלא קרב כפול בלתי נגמר. אם ישנתי באוהל עם החיילים, אמרו שהנוכחות שלי מפריעה. אם ישנתי בנפרד, מצאתי את עצמי מחוץ לשיח המקצועי ולהווי. אם הטלתי עונשים הייתי "כלבה". אם נמנעתי מהם הייתי "רכה". לא משנה מה עשיתי, קודם כל הייתי אישה ורק אחר כך גורם מקצועי. כשיצאנו, שותפי דניאל נחנסון ואני, לצלם את "לוחמת" נדהמתי לראות כמה המצב דומה כמעט שני עשורים אחר כך: נשים עדיין צריכות להילחם בכל עת קרב כפול, מול האויב ומול המערכת. אבל באותו הזמן כמעט הכל השתנה: ליווינו צוערות בקורס חובלים, מפקדות תותחנים בגבול עזה, שריונרית ברפיח, לוחמת פנתר בעומק השומרון וצעירות שעומדות לפני גיוס. ראיתי נחישות בהן שלי לא היתה, להגיע הכי רחוק שאפשר למרות כל המאבקים והמוקשים והמרפקים שצריך להפעיל בדרך. פגשנו לוחמות פורצות דרך, בהווה ובעבר, וראיתי נשים שלא מוכנות לוותר עד שיצליחו לשבור את תקרת הבטון. היא סדוקה כיום כמו שלא היתה אי פעם. "לוחמת", סדרה תיעודית בועטת בת שלושה פרקים, תשודר בכל רביעי החל מהערב ב״כאן 11״, מיד אחרי החדשות.

https://www.kan.org.il/content/kan/kan-11/p-998340/s1/998342/