🎗 ואם בא לי לגהץ, זה לא יתאפשר לי? אני לא אוהבת את גוגל פיי וכו', האם אהיה חייב...
תשלום דרך הטלפון וסוף ל'גיהוץ' אשראי בתחנות הדלק ; תקנות משרדי הכלכלה והאנרגיה האוסרת שימוש בסלולר ליד המשאבה - עדיין בתוקף 臘
סוף לגיהוץ האשראי במדינת ישראל: אחרי דחייה של ארבע שנים, החל מיום ראשון הקרוב, כל תחנות הדלק בישראל יצטרפו לשאר המשק ויאפשרו תשלום חכם בתקן הבינלאומי EMV באמצעות קירוב כרטיס אשראי, סמארטפון, שעון חכם, צמיד או טבעת למסוף שעל משאבת הדלק. בנק ישראל הודיע לתחנות שעליהן לאפשר את המעבר עד סוף אוקטובר ולבצע אותו ב-1 בנובמבר, כשהמועד נדחה ביום משום שהתאריך נפל על יום שבת.
(...)
הסיבות לדחיית המהלך עבור חברות הדלק היו רבות. בתחנות דלק יש שלושה רכיבים שמדברים ביניהם: מסוף התשלום, משאבת הדלקן ורכיב בקרה וריכוז שמודד את כמות הדלק בכל משאבה. נדרשו אינטגרציות ופיתוחים ובדיקות כדי שהסנכרון בין הרכיבים לתקן התשלומים יעבוד.
בנוסף, האירוע נדחה שוב ושוב תוך כדי תנועה בגלל הקורונה והמלחמה. כמו כן, חברות הדלק טענו שהן לא יכולות לעבור לסליקה מאובטחת בשל תקנה של משרד הכלכלה ומשרד האנרגיה לפיה אסור לשוחח בטלפונים סלולריים ליד המשאבות, מחשש להתלקחות. מדובר בתקנה מיושנת שכן ישראלים רבים משתמשים בטלפון ליד המשאבות. ולראייה: חברות הדלק בעצמן מפעילות אפליקציות ייעודיות שמאפשרות תדלוק מהטלפון ומקנות כל מיני הטבות זעירות כמו הנחות בקניית קפה.
בנוסף, התשלום בטלפון נעשה דרך רכיב הקונטקלס (תשלום ללא מגע או תשלום במגע) ולא דרך רשת הסלולר. כך או כך, התקנה הזאת עוד לא תוקנה אבל בינתיים התהליך יוצא לדרך.
לכתבה המלאה, במקור: https://www.ynet.co.il/economy/article/r1bfu00cael