רוטר
15.09.2025
רוטר
בחזרה לפוליטיקה ואקטואליה

תת אלוף אורן סולומון ראש צוות התחקירים בצה''ל בראיון: הטיוח של הרמטכ''ל ואיפה היה חיל האוויר ב 7 באוק'

37904
התראות

ערכתי לאחרונה בתאריך 27.08.25 בשעה 14:13 בברכה, safer

⭕אורן סולומון, ️אתה ראש צוות התחקירים של ה 7 באוק' באוגדת עזה.
ספר לנו מה קרה.

צהל קיים תהליך פנימי של תחקור מבצעי מה הוביל, מה היה בלילה שלפני, ומה היה ברגע שנפתחה המלחמה.
תחקירי צהל
לא סיפרו לנו,
לא רק את "כל האמת"

אלא הובלו ע"י הרצי הלוי וצוות אלופים לטיוח, טשטוש, והעלמה של הממצאים העיקריים.

⭕️הרמטכ"ל הקודם, הרצי הלוי אתה בעצם אומר שהוא מעורב אישית בטיוח ?

הרמטכ"ל הרצי לא "מעורב"

איראן, מעורבת בטרור ?

איראן *מובילה* טרור

הרמטכ"ל הרצי הלוי *הוביל* מערכת שיטתית של ניהול, טיוח, טישטוש, עימעום, מידור,
אני יכול להמשיך בכל הקטגוריות עם הדוגמאות,
כדי למנוע את גילוי האמת.

והדברים האלו נמצאים בתוך תחקיר מקצועי ומבוסס של מאות שקופיות ועמודים מבוססים מתוך תחקירים.

תחקירי צהל טוייחו ושובשו באופן מתוכנן, כדי להסתיר את גודל המחדל של הרמטכ"ל והפיקוד הבכיר.
⭕️
ספר לנו מה הוסתר בתחקירים

אי אפשר עדיין לפרסם
יש מחדלים גדולים מאוד שהוסתרו ברמת הפיקוד העליון ויתכן שאף פעם לא נדע את האמת

בתחקיר שלי שמתמקד ב 6 שעות הראשונות
מרגע שנפתחה המתקפה אני מצאתי חוסר תיפקוד, חוסר הבנת המצב של הרמטכ"ל, של אגף המבצעים, של אלוף הפיקוד

מצאתי שנתנו הנחיות חלולות, חסרות, הנחיות הפוכות,

לקחו את חיל האוויר, מודיעין, יחידות מיוחדות והפעילו אותם למקומות הלא נכונים

⭕️אנחנו לא מדברים על טירונים אנחנו מדברים על קצינים בכירים, תן לי דוגמה ספציפית

מה שנשלח לגזרת עזה נשלח למקומות הלא נכונים, שגיאות קשות רשלנות פושעת,

אותם מטוסים נשלחו בשעות הכי קריטיות ע"י הפיקוד לתקוף מפקדות ברצועת עזה בזמן שהמחבלים פושטים באלפיהם ב 3 גלים בשעות 7 9 ו 11 בה בשעה שמפקד האוגדה מבקש ומתחנן לרמ"ט חיל האוויר אני לא מצליח לעצור את גלי המחבלים ומתחנן תפעילו את חיל האוויר למיכשול.

אחרי שעתיים היו צריכים להבין, במקום זה חיל האוויר ממשיך להטיל את כל הסד"כ הקרבי בשעות הכי קרטיות על מפקדות לא רלוונטיות וריקות ולא משיג שם שום יעד, וזה במקום לבלום את גלי המחבלים.

⭕️
מה עם התחקירים שלך,

חוסמים אותם, חוסמים אותם לא רק בדרך,אלא בכל דרך.
37 תגובותמיון לפי
  • 🎗 בלה בלה בלה, אבל אי אפשר עדיין לפרסם😆 אי אפשר עדיין לפרסם בינתיים? שטיפות מו...
  • מישהו עדיין לא הבין שחיל האוויר עובד עם הקרקע, וכאשר הקרקע נכבש(אוגדת עזה), לא ה...
  • שאלות קשות חייל האוויר היה ב'הדממה' . מה זה? אוגדת עזה הייתה בתרדמת. הרמטכל ואלו...
  • מטעם מי הוא חוקר - מי מינה אותו? הבטחוניסטים תא"ל (תא"ל (מיל') אורן סולומון חוקר...